Tuesday, October 4, 2016

МИЛЕВА МАРИЋ АЈНШТАЈН ЈЕ НАША БАШТИНА ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ  је традиционална манифестација која се у Србији организује од 2002. год., а ове године од 23.септембра до 2.октобра, са темом ,,Културно наслеђе и заједнице – живети са наслеђем``.


У оквиру ове манифестације у Свечаној сали ГО Чукарица у петак, 30.9.2016.год, ученици Хемијско  - прехрамбене технолошке школе из Београда под менторством наставница Бојане Станкић, Миленије Јоксимовић и Драгане Ранковић, потсетили су све присутне на знамениту Српкињу Милеву Марић Ајнштајн – једну од првих жена која се почетком 20.ог века запутила у свет природних наука.

Сви који су присуствовали овом скупу,  имали су прилику да се упознају са биографијом наше знамените Српкиње Милеве Марић, чују стихове  посвећене  овој научници ..... 


Програму су присуствовали г-дин Зоран Јивановић, представник удружења ,,Милева Марић`` из Швајцарске, проф. др. Мирјана Божић-Поповић,   као и велики број младих, ученика основних и средњих школа из Београда са својим наставницима.No comments:

Post a Comment