Tuesday, April 19, 2016

Живот и допрнос науци Млеве Марић Анштајн - заједнички сусрет учесника пројекта


У среду 13.04.2016.године  окупило се преко сто ученика из шест средњих и три основне школе из Београда у свечаној сали ГО Чукарице са циљем размене информација, знања, подстицања интелектуалног дијалога, међусобне сардње, као и популаризације научноистраживачке делатности у Србији. Тема је била: Живот и допрнос науци Млеве Марић Анштајн.

  Ученици Четврте беогрдске гимназије су изложили представили живот  Милеве Марић, као и њен  рад са Албертом Ајнштајном.  


Ученици Хемијско - прехрамбено технолошке школе  читали су преписку  Милеве и Алберта, као и драматизовани текст писама Хелене Савић, блиске пријатељице Милеве Марић још из студентских дана.


 Имали смо прилику да видимо и анимирани филм о Милевином животу на француском језику, који су припремили ученици ОШ Васа Чарапић. 

 

Ученици ОШ Веселин Маслеша су представили Милеву Марић Ајнштајн као жену - предузетницу. 


Било је уживање слушати и песме које су написали ученици Хемијско - прехрамбене технолопке школе и ученици Четврте београдске гимназије, посвећене овој знаменитој српкињи. 
Скуп су организовали ученици и наставници  Хемијско -прехрамбено технолошке школе у сарадњи са Канцеларијом за младе ГО Чукарица. 
 
Следећи заједнички сусрет,  на који позивамо све ученике и њихове наставнике, заказали смо за 25. април 2016.године у ДКЦ Београда у времену 11 - 15 часова.  

                                      Придружите нам се ! 

No comments:

Post a Comment