Monday, April 11, 2016

Земунска гимназија се прикључила пројектуПоштоване колеге, 


Литерарна секција Земунске гимназије, која већ деценијама ниже успехе на републичким и међународним такмичењима, одлучила је да пружи свој допринос вашем циљу да истакнете и приближите ученицима значајно дело Милеве Марић Анштајн. Ђаци Земунске гимназије саставиће неколико имагинарних писама на тему: (Не)написана преписка Милеве и Алберта. Осим предавања професора, ученицима ће као подстицај и радни материјал бити на располагању неколицина књига из које издвајамо У сенци Алберта Анштајна аутора Десанке Ђурић Трбуховић, некадашњег професора математике у нашој школи, што и овом приликом са поносом истичемо.

                                                          
                     др Вукосава Живковић, проф. Земунске гимназије

                     и организатор рада литерарне секције


Још једна активност Земунске гимназије биће одржана половином маја, на којој ће ученици наше школе на јавном часу у читаоници представити својим друговима презентације које су припремили у вези са животом и ликом Милеве Марић Анштајн. 

Професори Земунске гимназије који ће са њима радити и учествовати у презентацијама су: Биљана Стојичић, Валентина Вукмировић Стефановић, Бошко Милисављевић и Вукосава Живковић.

No comments:

Post a Comment