Wednesday, March 23, 2016

Први кораци Нушићеваца на путу ка откривању живота и дела Милеве Марић Ајнштајн

У среду, 23. марта 2016. год, ученици шестог разреда окупили су се у Информатичком кабинету. На YouTube каналу Редакције за Науку и образовање РТС-а погледали су документарни филм о Милеви Марић Ајнштајн. Филм је део серијала под називом Историја науке који је посвећен знаменитим људима, који су оставили препознатљив траг у светској и домаћој науци, и утемељили поједине научне дисциплине у Србији.Након филма разговарало се о бројним питањима:
Ко је била Милева Марић Ајнштајн?
Зашто је важно да сазнамо како је живела и чиме се бавила?
Како да резултате истраживања о овој жени научници, истраживачу, математичарки, физичарки, ауторки научних радова о аналитичкој механици и инфрацрвеном зрачењу, супрузи и сарадници Алберта Ајнштајна прикажемо, којим дигиталним писмом да пишемо?

Донета је одлука да се ученици изразе користећи web 2.0 алат MyHistro, који ће самостално проучити користећи упутство постављено на:Ученици ће радити у паровима. Чим започну, њихове дигиталне осе ће бити уграђене на ово веб-место и сви учесници пројекта биће у могућности да прате њихов рад, дају сугестије, предлоге.

No comments:

Post a Comment